Навиците, от които трябва да се откажеш

2015-05-16 16:02:00
Навиците, от които трябва да се откажеш
Снимка: freedigitalphotos.net

Най-важното нещо в живота е да се усъвършенстваш. Човек постоянно се учи, усвоява нови умения и развива характера си. Не бива да си мислиш, че ако се променяш, губиш себе си. Напротив, сега е моментът, в който да се изградиш като характер и да намериш своите предпочитания, своята мисия и това, което обичаш. Има някои навици, от които да се отървеш, за да продължиш да се развиваш с пълни темпове.

 

Спри да си губиш времето. Кажи „край” на безцелното седене пред компютъра или висенето с тайфата по цял ден. Няма смисъл да правиш неща, които допринасят с нищо за теб и порастването ти. Просто ти е лесно да седиш и да не правиш нищо или пък да се пуснеш по течението. Това е грешка, не го прави.

 

Да съдиш хората. Никой не може да държи сметка на друг човек за неговия собствен живот. Опитай се да гледаш в своята паничка или иначе казано не си ври носа, където не ти е работа. По-добре е да прецениш дали искаш да комуникираш с някого и ако не ти харесва, по-добре е да спреш да се виждаш с него, а не да го съдиш за това какъв е.

 

 

Да мразиш. Омразата е нещо, което може само да ти пречи. Когато мразиш, ти се изпълваш с отрицателна енергия, а това не ти носи нищо градивно. Опитай се да игнорираш хората, които не ти харесват, но не и да ги ненавиждаш и да желаеш тяхното зло. Така вредиш само на себе си, като се ядосваш и тормозиш с негативни мисли.

 

Да подценяваш хората. За съжаление всички хора имат склонност да подценяват някого, ако отначало той не им се стори достатъчно красив, умен или привлекателен. „Недей да съдиш за книгата по корицата” са казали хората и това не е случайно. Всеки човек е различен и е добре да преодолееш предразсъдъците си.

 

Да мрънкаш. Мрънкането е едно от най-неприятните неща на този свят. Кой обича мрънкащи хора? Вероятно никой. Затова е добре да престанеш да досаждаш на околните и да си помислиш какво не ти харесва в дадената ситуация. Мрънкането няма да разреши проблема, по-добре направи нещо и се постарай да промениш положението.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия